10 alimente care te ajută să reduci grăsimea abdominală

Dacă te confrunți cu un surplus de grăsime abdominală, ar trebui să incluzi aceste produse în alimentația ta zilnică. Atenție însă în ce cantități le mănânci, astfel încât să nu depășești numărul total de calorii zilnice.

Dacă te confrunți cu un surplus de grăsime abdominală, ar trebui să incluzi aceste produse în alimentația ta zilnică. Atenție însă în ce cantități le mănânci, astfel încât să nu depășești numărul total de calorii zilnice.

1. Ovăzul
ovaz cu fructe de padure

Senzația de foame pe care o ai dimineața poate fi cauzată de scăderea nivelului de zahăr din sânge. Fulgii de ovăz te ajută în stabilizarea glicemiei și conținutul de fibre îți va senzația de sațietate până la masa de prânz.

Ai grijă ce produse pe bază de ovăz alegi, îți recomand să le eviți pe cele cu diverse arome, deoarece au adaos de zahăr. Dacă tânjești după o gustare dulce, poți adăuga fructe.


2. Migdalele și alte oleaginoase
migdale

Acestea te ajută să ai senzația de sațietate. Mănâncă în fiecare zi aproximativ un pumn de migdale sau alte oleaginoase și nu vei mai simți senzația de foame sau de gustări cu multe calorii.

Adăugându-le în alimentația ta, nu numai că pierderea în greutate devine vizibilă, dar și reducerea riscului de boli cardiovasculare crește semnificativ.


3. Pudra proteică
pudra proteica

Acest supliment nu este indicat doar pentru cei care merg la sală să își dezvolte masa musculară. Îl poți adăuga și tu într-un smoothie dimineața, te va ajuta în aportul total de proteine din timpul zilei și îți va da și sațietate.

Folosirea inteligentă a suplimentelor de proteine folosite contează foarte mult deoarece maximizează rezultatele și previne catabolismul muscular. Cele mai importante momente ale zilei, în care tipul de proteină folosit contează foarte mult sunt : dimineața, imediat după trezire, înainte de antrenament, după antrenament și seara, înainte de culcare.


4. Uleiul de măsline
ulei de masline

Grăsimile sunt esențiale pentru sănătatea ta. 35% din totalul caloriilor ar trebui să provină din grăsimi, iar uleiul de măsline este o variantă excelentă. Evită grăsimile vegetale hidrogenate, acestea sunt bogate în grăsimi nesănătoase.

Uleiul de măsline este recunoscut pentru proprietățile pe care le are împotriva cancerului și este de fapt benefic pentru sănătatea inimii și pentru scăderea colesterolului, așa cum ajută și în lupta cu kilogramele în plus.


5. Fructele de pădure 
fructe de padure

Aceste fructe conțin foarte puține calorii, sunt bogate în antioxidanți și au un conținut ridicat de fibre. Sunt ideale pentru orice gustare sau le poți adăuga în smoothie.

Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți, în special în vitamina C, care are un rol foarte important în procesul de slăbire.


6. Ouăle 
oua

Sunt bogate în vitamina B12, care ajută la metabolizarea grăsimii. Studiile arată că persoanele care au mâncat la micul dejun ouă au slăbit mai mult decât cele care au ales covrigi, croissante sau alte gustări rapide.

Acestea au un conținut ridicat de proteine ( jumătate în albuș, jumătate în gălbenuș ), iar ouăle provenite de la găini crescute liber și hrănite cu iarbă furnizează peste 12 nutrienți esențiali, printre care vitaminele A, B12, D și E, colina bună pentru creier, acizii grași Omega 3 și luteina bună pentru ochi.


7. Carnea slabă și peștele
carne slaba si peste

Corpul tău arde mai multe calorii atunci când digeră proteine, comparativ cu carbohidrații și grăsimile. Vrei o sursă slabă de proteine? Alege carnea slabă, precum cea de curcan, pui sau vită.

Pentru un aport și mai scăzut de grăsimi saturate poți alege peștele ( ton, somon, șalău etc ), care este bogat în Omega 3, acid gras care te va ajuta în reducerea grăsimii abdominale.


8. Cerealele integrale  
cereale integrale

Deși carbohidrații sunt văzuți ca niște dușmani ai siluetei, ei sunt principala sursă de energie a organismului tău. Secretul constă în alegerea carbohidraților buni, precum cerealele integrale, care sunt bogate în fibre și care te ajută să nu mai ai senzația permanentă de foame.

Fii atent la etichetă atunci când alegi produse din făină integrală, deoarece foarte puține au un conținut 100% din făină integrală.


9. Legumele verzi
legume verzi

Dacă aceste legume nu te conving doar prin conținutul bogat în vitamine și minerale, poate efectul lor în subțierea taliei te poate convinge să le incluzi în alimentația ta.

Legumele precum broccoli, spanacul sau sparanghelul sunt bogate în fibre și au un conținut caloric scăzut. Mănâncă înaintea unei mese principale o salată de legume verzi și astfel vei putea reduce porția de mâncare.


10. Avocado
Avocado

În afară de faptul că este bogat în grăsimi mononesaturate, recomandate pentru pentru sistemul cardiovascular, avocado este o sursă ideală de fibre ( aproximativ 11 grame de fibre pentru 17 grame de avocado ).

Astfel, adaugă jumătate de avocado în planul tău zilnic deoarece vei avea senzația de sațietate și implicit vei mânca mai puțin.

Dacă vrei să scapi de grăsimea abdominală găsești alte metode în articolul 6 metode de a scăpa de grăsimea abdominală. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *