Ce mănâncă un nutriționist înainte de antrenament ?

Așa cum ai un plan de antrenament dinainte de a ajunge la sală, ar trebui să acorzi o importanță și gustării de dinainte, deoarece, pe lângă masa principală, aceasta este responsabilă de nivelul de energie pe care îl vei avea în timpul antrenamentului. Aceasta se ia cu o oră înainte de antrenament și nu trebuie confundată cu o masă principală.

Regulile referitoare la ce ar trebui să mănânci înainte de antrenament pot fi confuze, așadar iată ce ar alege un nutriționist ca și gustare înainte de antrenament:

1. Fulgi de ovăz cu fructe de pădure 

 

ovaz cu fructe de padure

Dacă ai antrenament dimineața, aceasta este o variantă ideală de mic dejun. Fulgii de ovăz sunt o sursă de carbohidrați cu indice glicemic scăzut, asigurându-ți energie pe tot parcursul antrenamentului, iar fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți, care luptă împotriva stresului generat de efortul fizic depus în timpul antrenamentului.


2. Banane
banane

Fiind o sursă de carbohidrați complecși de înaltă calitate, bananele sunt o alternativă bună de masă înainte de efortul fizic, în special atunci când ai antrenament de tip cardio. Acest carbohidrați au un rol foarte important în energia pe care o vei avea în timpul antrenamentului, iar potasiul din banane ajută la evitarea crampelor musculare din timpul exercițiilor.


3. Felii de mere și unt de arahide
mere si unt de arahide

Această gustare reprezintă o variantă la îndemână, convenabilă și potrivită în orice moment al zilei, oriunde te-ai afla. În funcție de tipul de efort, gustarea diferă, spre exemplu dacă practici yoga nu ai nevoie de o masă foarte bogată. În general însă sunt recomandate combinații de proteine și carbohidrați, cum ar fi feliile de mere sau alte fructe combinate cu unt de arahide.


4. Afine și fistic crud
afine si fistic

Pentru a avea o sursă atât de proteine, cât și de carbohidrați, o mână de afine și fistic crud reprezintă o variantă foarte la îndemână. Afinele au efect antiinflamator, ceea ce ajută la recuperarea masei musculare după exercițiile de forță.


5. Smoothie de fructe
smoothie

Nu orice suc de fructe este recomandat înainte de efortul fizic. Stai departe de aditivii dulci ( siropuri ) și asigură-te că adaugi și o sursă de proteine. Smoothie-ul reprezintă o alternativă de a aduce nu doar un aport de carbohidrați, ci și pentru a-ți asigura o excelentă hidratare înainte de efort. O idee bună de smoothie poate fi următoarea: suc de rodie, brânză cottage, afine și o linguriță de miere.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *