Ce reprezintă un program nutrițional ?

 

Suntem înconjurați de informații despre cum să mâncăm sănătos și implicit cum să slăbim. Din ce în ce mai mulți oameni sunt preocupați de un stil de viață sănătos, ceea ce este îmbucurător. Să nu uităm că trăim în secolul în care obezitatea a atins cote alarmante, în special în cazul copiilor. Obezitatea infantila ia proporții alarmante în Uniunea Europeană, unde 14 milioane de copii sunt supraponderali și numărul acestora crește anual cu 400.000.

 

Ce înseamnă de fapt să slăbiți sănătos și să vă mențineți greutatea ? 

 

apfel auf waage mit hanteln

A slăbi sănătos implică în primul rând răbdare și perseverență. Dacă ați acumulat kilogramele în ani de zile, nu vă așteptați să scăpați de ele în două sau trei luni. În anumite cazuri este posibil, însă cu ce riscuri ?

Principalul risc este sănătatea dumneavoastră !

Printr-o alimentație sănătoasă veți reuși nu doar să slăbiți, ci și să vă îmbunătățiți starea de sănătate. Vă veți simți mult mai bine, atât fizic cât și psihic, vă veți bucura de o capacitate de muncă fizică și intelectuală crescută și nu în ultimul rând veți avea o imunitate crescută, care vă va feri de diverse boli.

Tranziția la un stil de viață echilibrat nu înseamnă „totul sau nimic”, adică înfometare și foarte multe restricții. Nu trebuie să eliminați complet alimentele care vă plac, secretul este să le includeți în alimentația dumneavoastră într-o cantitate moderată.

 

Ce reprezintă un program nutrițional ?

 

Un program nutrițional personalizat este un produs unic. În urma primei consultații, vă voi detalia compoziția corporală ( procentul de grăsime, masa musculară, masa osoasă, procentul de apă din organism și vârsta metabolică ) și vă voi cere informații despre :

-stilul de viață actual

-obiceiurile alimentare actuale

-starea de sănătate, intoleranțe alimentare sau alergii

-nivelul de activitate fizică

-obiectivele avute

 

Planul alimentar

 

plan alimentar

Informațiile de mai sus mă vor ajuta în realizarea unui plan alimentar personalizat, care nu vă va înfometa și care va include și alimentele pe care doriți să le păstrați în continuare în alimentația dumneavoastră.

Acest plan alimentar va respecta un set de reguli care vă vor ajuta să îl urmați fără să vă restricționați alimentația la o anumită categorie de produse sau să vă înfometați :

-Planul alimentar este variat și echilibrat – are în componență alimente din toate grupele principale de produse iar raportul dintre acestea este unul armonios

-Existența unui echilibru caloric – alimentele alese nu vor depăși un anumit prag caloric, în funcție de obiectivele dumneavoastră ( deficit sau surplus )

-Mesele sunt frecvente și în cantități reduse – metabolismul va fi stimulat prin procesele digestive care au loc în urma ingerării alimentelor

-Includerea alimentelor care asigură suficientă energie

O idee foarte importantă este aceea că nu voi pune accentul pe o slăbire rapidă, ci mai degrabă pe explicarea unor principii de nutriție echilibrată, care vă vor ajuta să vă mențineți o alimentație corectă pe termen lung. Scăderea în greutate va veni într-un ritm sănătos pentru organismul dumneavoastră și se va menține pe termen lung.

Astfel, veți primi un program personalizat de nutriție, pe care să nu îl percepeți ca pe o corvoadă sau ca pe o pedeapsă, ci ca pe un mod corect și inteligent de a mânca, eficient și cu rezultate durabile.

 

Planul motivațional

 

ramai motivat

Un alt factor important în acest proces este cel psihologic, de aceea un program nutrițional conține și un plan motivațional bun. Acesta cuprinde:

-obiectivele pe care le aveți

-cum diferențiați foamea fizică de cea emoțională

-explicarea emoțiilor care vă determină să mâncați pe fond emoțional

-setul de reguli generale pentru o alimentație sănătoasă

-tehnici de coaching care să vă ajute pe parcursul programului

 

În ce constă monitorizarea ?

 

Următoarea etapă este monitorizarea, care joacă un rol foarte important în desfășurarea programului. Aceasta are loc la două săptămâni și constă în :

 

Evualuarea progreselor fizice :

-Analiza evoluției indicatorilor corporali și evaluarea nutrițională amănunțită

-Discuție liberă referitoare la planul alimentar personalizat și efectele acestuia

-Personalizarea și modificarea planului alimentar pentru următoarele două săptămâni

Evaluarea impactului psihologic :

-Identificarea situațiilor dificile cu care v-ați confruntat

-Adaptarea tehnicilor de coaching la situațiile identificate

-Explicarea și însușirea treptată a principalelor reguli care stau la baza unui stil de viață echilibrat

Planul de menținere

 

La finalul programului vă voi oferi gratuit un plan de menținere, care are ca scop principal menținerea pe termen nelimitat. Acest plan reprezintă un rezumat al tuturor mecanismelor deprinse pe parcursul programului și stabilirea unor reguli generale pe care să le urmați pe termen lung pentru a avea un stil de viață sănătos.

 

Orice visezi să faci, începe. Curajul are geniu, putere și magie.” – Goethe

 

În timpul unui program alimentar, nu se pune problema de a pierde kilograme sau proaste obiceiuri culinare, ci de a câștiga.

 

Ce veți câștiga?

 

-curaj

-plăcerea de a purta hainele care îți plac

-respect pentru propria persoană

-sănătate

Pentru un program nutrițional personalizat contactează-mă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *