fbpx

Raluca Mihaela

Nutritionist & Health Coach

Sunt coach in nutriție și stil de viață, iar rolul meu este să te ajut să te bucuri de o stare de sănătate mai bună prin schimbarea stilului de viață și a alimentației. În loc să îți prescriu o dietă care să cuprinda o listă de alimente permise și una de alimente interzise, îți voi crea un program personalizat care să includă un plan alimentar și de mișcare, ambele adaptate nevoilor tale. În plus, vom lucra cel mai mult în schimbarea  obiceiurilor ce țin de alimentație, mișcare si mod de gândire pentru ca în final să ai o stare de echilibru.

Îți voi ușura drumul către noul stil de viață, astfel încât să nu te mai simți copleșit de gândul că trebuie să îți schimbi obiceiurile. Sunt aici pentru a te sprijini în călătoria ta către cea mai bună versiune a ta.

Ești gata să începi această călătorie cu mine?

5

Ani de experiență în consiliere în stil de viață și educație nutrițională

180

Programe personalizate

150

Articole despre stil de viață publicate pe site-uri de specialitate

500

Ore de coaching cu clienții mei

Misiunea mea

 

Te voi ajuta cu principii de alimentație sănătoasă și echilibrată, reguli simple și eficiente de combinare a alimentelor și de schimbare a stilului de viață, dar mai ales trucuri prin care să faci față diverselor situații în care te afli și care îți poate afecta parcursul programului.

Obiectivul meu final este să te ajut să fii propriul tău nutriționist și antrenor în menținerea unui stil de viață sănătos și să fii cea mai bună versiune a ta, din toate punctele de vedere.

Certificările mele

Health Coach

Tehnician nutriționist

Instructor de fitness

Consilier dezvoltare personală

Instructor fitness – European

Povestea mea

 

Sportul a făcut dintotdeauna parte din viața mea. La vârsta de 7 ani am început să joc tenis de câmp, timp de 4 ani m-am antrenat constant cu obiectivul de a face performanță. Din cauza  unei probleme de sănătate, care m-a împiedicat să mai fac antrenamente la fel de intense, tenisul a rămas și până în ziua de astăzi la stadiul de pasiune. În timpul școlii am facut parte din echipa de handbal, alături de care participam la competiții sportive. Ulterior am continuat să caut noi sporturi și să redescopăr plăcerea de a face mișcare in diverse forme.

 

Am înțeles de mică importanța sportului și l-am practicat constant ca și pasiune. Am încercat întotdeauna să alternez tipurile de mișcare, pentru a nu mă plictisi și pentru a mă menține în forma fizică dorită. Iarna merg la schi, vara ies cu rolele în parc, joc tenis cu prietenii, alerg și merg la sală indiferent de sezon.

 

Începând cu vârsta de 20 de ani prioritatea mea a devenit cariera, stilul meu de viață devenind unul sedentar. Alimentația mea se schimbase, mâncam pe fugă și nu mai acordam aceeași atenție corpului meu. Deși nu am luat în greutate niciodată mai mult de 8 kg, nu mai aveam energie și nici rezistență la efort, motiv pentru care am decis că trebuie să schimb ceva.

 

Am avut norocul să încep să lucrez cu un personal trainer foarte bine pregătit, care a știut să mă motiveze și să îmi reaprindă pasiunea pentru sport. Atunci am înțeles cât de important este să fac mișcare îndrumată de un specialist, deoarece el a știut cum să îmi facă un program de antrenament personalizat în funcție de capacitatea de efort și de obiectivele avute.

 

Stilul de viata sanatos nu iti garanteaza ani de viata in plus, insa iti poate schimba semnificativ calitatea vietii.

 

După 8 luni de antrenamente constante, am înțeles că mai importantă decât mișcarea este alimentația. Așadar am început să citesc cât mai multe cărți în domeniul nutriției și ulterior, dorind să transmit mai departe, am obținut și certificarea de tehnician nutriționist. Această idee mi-a venit în momentul în care din ce în ce mai multe persoane mă întrebau cum reușesc să mă mențin în formă, să am atâta energie în contextul în care lucrez minim 8 ore pe zi, la birou, și să alerg sau să merg la sală zilnic. Atunci mi-am dat seama că nutriția și mișcarea nu mai reprezintă pentru mine doar o pasiune, ci îmi doresc să transmit și mai departe motivația și informațiile de care oamenii au nevoie pentru a schimba ceva în viața lor.

 

Pe parcursul a mai mult de 180 de consultații oferite, am descoperit că mai presus de a avea o listă de mese și un program de antrenament, este foarte important să transmit și uneltele prin care persoanele care au apelat la mine să își poată crea noi obiceiuri pe care să le poată urma pe termen lung. Astfel am căutat să mă perfecționez în zona de coaching și am parcurs un nou curs de consilier în dezvoltare personală, care m-a ajutat să pun întrebările potrivite și să descopăr astfel ce îi motivează cu adevărat pe oameni să facă o schimbare.

Fiindcă pun foarte mare preț pe formarea profesională continuă, recent am obținut certificarea internațională de Health Coach oferită de către renumitul Dr. Sears Wellness Institute. Acest nou curs m-a ajutat să cuprind toți pilonii care stau la baza unui stil de viață sănătos și abia aștept să împărtășesc cu voi toate aceste informații prețioase.

Contactează-mă chiar acum