Raluca Mihaela

Nutritionist & Health Coach

Sunt coach în nutriție și stil de viață, și sunt specializată să te ajut să-ți îmbunătățești alimentația și stilul de viață, dacă vrei să obții o stare fizică și psihică mai bună. Cred foarte tare în abordarea personalizată în funcție de nevoile fiecăruia în parte. Listele rigide de alimente interzise sau permise nu fac parte din rețeta mea, pentru că știu că fiecare are propriile nevoi. De aceea abordez fiecare caz în mod integrat, lucrând la schimbarea obiceiurilor alimentare, dar și a modului de gândire și a rutinelor zilnice. Rolul meu e să te însoțesc pe drumul către starea de echilibru pe care ți-o dorești.

Îți spun un secret: formarea obiceiurilor sănătoase nu e atât de grea, trebuie să ai doar un dram de voință și sprijinul potrivit. Anii de experiență mi-au dovedit acest lucru.

Ce zici, ești gata să pornim la drum?

5

Ani de experiență în consiliere în stil de viață și educație nutrițională

180

Programe personalizate

150

Articole despre stil de viață publicate pe site-uri de specialitate

500

Ore de coaching cu clienții mei

Misiunea mea

 

Sunt aici să-ți arăt cum să mănânci sănătos fără eforturi sau sacrificii, dar și cum să-ți optimizezi stilul de viață, având la îndemână trucuri prin care să-ți atingi scopul propus, depășind mai ușor obstacolele care-ți ies în cale.

Obiectivul meu final este să te ajut să fii propriul tău nutriționist și antrenor în menținerea unui stil de viață sănătos și să fii cea mai bună versiune a ta, din toate punctele de vedere.

Certificările mele

Health Coach

Tehnician nutriționist

Instructor de fitness

Consilier dezvoltare personală

Instructor fitness – European

Povestea mea

Sportul a făcut dintotdeauna parte din viața mea. La vârsta de 7 ani am început să joc tenis de câmp, timp de 4 ani m-am antrenat constant cu obiectivul de a face performanță. Din cauza  unei probleme de sănătate, care m-a împiedicat să mai fac antrenamente la fel de intense, tenisul a rămas și până în ziua de astăzi la stadiul de pasiune. În timpul școlii am facut parte din echipa de handbal, alături de care participam la competiții sportive. Ulterior am continuat să caut noi sporturi și să redescopăr plăcerea de a face mișcare in diverse forme.
Am înțeles de mică importanța sportului și l-am practicat constant din pasiune. Am încercat întotdeauna să alternez tipurile de mișcare, pentru a nu mă plictisi și pentru a mă menține în forma fizică dorită. Iarna merg la schi, vara ies cu rolele în parc, joc tenis cu prietenii, alerg și merg la sală indiferent de sezon.

Începând cu vârsta de 20 de ani prioritatea mea a devenit cariera, însă stilul meu de viață a devenit sedentar. Alimentația mea se schimbase, mâncam pe fugă și nu mai acordam aceeași atenție corpului meu. Deși nu am luat în greutate niciodată mai mult de 8 kg, nu mai aveam energie și nici rezistență la efort, și astfel am decis că trebuie să schimb ceva.

Am avut norocul să încep să lucrez cu un personal trainer foarte bine pregătit, care a știut să mă motiveze și să îmi reaprindă pasiunea pentru sport. Atunci am înțeles cât de important este să fac mișcare îndrumată de un specialist, deoarece el a știut cum să îmi facă un program de antrenament personalizat în funcție de capacitatea mea de efort și de obiectivele avute.

Stilul de viață sănătos nu îți garantează ani de viață în plus, însă îți poate schimba semnificativ calitatea vieții.

După 8 luni de antrenamente constante, am înțeles că mai importantă decât mișcarea este alimentația. Așadar am început să citesc cât mai multe cărți în domeniul nutriției și ulterior, dorind să transmit mai departe lucrurile învățate, am obținut și certificarea de tehnician nutriționist. Această idee mi-a venit în momentul în care din ce în ce mai multe persoane mă întrebau cum reușesc să mă mențin în formă, să am atâta energie în contextul în care lucrez minim 8 ore pe zi, la birou, și să alerg sau să merg la sală zilnic. Atunci mi-am dat seama că nutriția și mișcarea reprezintă pentru mine mai mult decât o pasiune și vreau să transmit mai departe motivația și informațiile de care oamenii au nevoie pentru a schimba ceva în viața lor.
Pe parcursul a mai mult de 180 de programe personalizate efectuate, am descoperit că mai presus de a avea o listă de mese și un program de antrenament, este foarte important să transmit și uneltele prin care persoanele care au apelat la mine să își poată crea noi obiceiuri pe care să le poată urma pe termen lung. Astfel am căutat să mă perfecționez în zona de coaching și am parcurs un nou curs de consilier în dezvoltare personală, care m-a ajutat să pun întrebările potrivite și să descopăr astfel ce îi motivează cu adevărat pe oameni să facă o schimbare.
Fiindcă pun foarte mare preț pe formarea profesională continuă, recent am obținut certificarea internațională de Health Coach oferită de către renumitul Dr. Sears Wellness Institute. Acest nou curs m-a ajutat să cuprind toți pilonii care stau la baza unui stil de viață sănătos și abia aștept să împărtășesc cu tine toate aceste informații prețioase.

    Contactează-mă chiar acum