Inamicul vieții noastre – tutunul

Contrar tuturor așteptărilor, inamicii sănătății suntem chiar noi. Ca și în alte aspecte ale vieții noastre, dacă vrem să fim sănătoși trebuie să începem prin a lua această decizie.

Sănătatea noastră este influențată de deciziile pe care le luăm zilnic în privința ei. Informații despre ce ar trebui să facem ca să fim mai sănătoși există la tot pasul, așadar totul depinde de ceea ce ne dorim.

Potrivit studiilor, un pachet de țigări scurtează viața unui fumător cu 4 ore și jumătate, iar pe a celor din jurul lor cu mai mult de o jumătate de oră. O persoană care fumează zilnic un pachet de țigări își scurtează lunar viața cu cinci zile și jumătate, iar în decursul unui an aceeași persoană pierde 68 de zile din viață. Fumătorii au, deci, anul de viață format nu din 12, ci doar din 10 luni. Cu alte cuvinte, un fumător ia decizia, de fiecare dată când aprinde o țigară, să moară cu cel puțin șapte ani mai devreme decât ar fi normal.

 

Ce poate realiza un om matur în șapte ani de viață? Câte vise pot prinde viață în șapte ani? Câtă dragoste poți dărui și primi de la cei dragi în șapte ani? Cât de mult ar conta pentru tine să stai alături de soțul/soția, fiul/fiica ta încă șapte ani?

 

familie fericita

 

Noi oamenii suntem singura ființă de pe pământ care își afumă de bună voie plămânii. Niciun animal de pe planeta aceasta nu rămâne pe loc atunci când dă de fum. Toate fug, deoarece știu, din instinct, că fumul ucide. Tutunul ucide! Fumatul ucide!

Dacă ați încercat să vă lăsați de fumat și nu ați reușit, mai încercați o dată! Dacă este cea de-a treia încercare aveți mari șanse să reușiți să vă lăsați definitiv. Statisticile arată că majoritatea fumătorilor au renunțat definitiv la acest viciu abia la a treia încercare. Dacă sunteți la a patra încercare, nu disperați, acum e șansa dumneavoastră! Tot ce trebuie să știți este că puteți să o faceți. Este vorba doar de o simplă decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *