Principalele beneficii ale exercițiilor fizice

 

Când vine vorba despre starea ta de sănătate, alimentația are prioritate. Cu toate acestea, nu poți fi cu adevărat sănătos dacă mișcarea regulată nu face parte din viața ta. Alimentația si exercițiile fizice sunt un duo dinamic. Alimentele vegetale și integrale îți inunda fluxul sangvin cu substanțe nutritive, iar exercițiile fizice distribuie aceste substanțe nutritive în celule. Avantajele incalculabile ale unei bune forme fizice fac să fie vital un program constant de exerciții fizice.

Reține că fitness-ul , ca și alimentația sănătoasă , este un proces ce presupune evaluare, monitorizare și progres continuu. Drumul către o sănătate excelentă îți cere să fii în mișcare!

 

De ce să faci exerciții fizice?

 

Având aproximativ 640 de mușchi, corpul tău a fost contruit pentru mișcare. Și inima, bineînțeles, e tot un mușchi și are nevoie de exerciții regulate pentru a-și menține funcționarea optimă. E mai probabil ca organismul tău să ajungă să scârțâie, să nu se epuizeze, așa că mișcă-l.

 

Exercițiile fizice au câteva caracteristici care definesc împreună fitnessul –forță, anduranță cardiovasculară, rezistență musculară, flexibilitate și echilibru. Trebuie să integrezi toți acești factori într-un program de exerciții pentru a-ți maximiza rezultatele, a te simți bine în toate felurile posibile.

 

Anumite tipuri de exerciții conțin mai multe componente de fitness. Mersul pe jos și alergarea, de exemplu, îmbunătățesc în același timp echilibrul, capacitatea cardiovasculară și rezistența musculară. Poți exersa toate acestea separat sau le poți asocia în cadrul unui program individualizat la alegere.

De la un nivel stabil de energie și diminuarea stresului și până la un somn mai bun și o funcție cognitivă sporită, exercițiile fizice au capacitatea extraordinară de a-ți îmbunătăți viața sub toate aspectele. Soluția este consecvența. Vei găsi mai multe modalități de a-ți crea un program perfect de exerciții, dar adevărul este că , pe oricare le-ai face, este benefic câtă vreme le faci regulat. Această implicare face toate organele din corpul tău să fie în formă.

Nimic nu te face să te simți mai bine decât euforia după un antrenament. Fiecare celulă se bucură de darul pe care i l-ai făcut.

 

Printre nenumăratele avantaje fizice, exercițiile au următoarele beneficii:

 

-Susțin schimburile la nivelul sistemului nervos

-Stimulează funcționarea sistemului imunitar

-Sporesc sensibilitatea la insulină

-Cresc rata de regenerare osoasă

-Reduc stresul

-Protejeaza inima și vasele de sânge

-Stimulează sistemul endocrin să secrete hormoni sănătoși

One thought on “Principalele beneficii ale exercițiilor fizice

  1. Pofta de dulce - de ce apare si cum o gestionezi? | Raluca Mihaela

    […] 6.Fă mișcare în fiecare zi, minim 20 de minute. Află mai multe despre beneficiile mișcării din articolul Principalele beneficii ale exercițiilor fizice.  […]

    #
    16/11/2020 at 11:25 Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *