Health Coach
Cum te pot ajuta în calitate de Health Coach?

În decursul celor 5 ani de Health Coach am avut ocazia să interacționez cu foarte multe persoane și să observ ce anume functionează și ce nu. Astfel, am realizat că deși nutriția și mișcarea sunt extrem de importante, ele reprezintă doar două componente ale unei vieți sănătoase și echilibrate.

Dorind să descopăr mai multe despre tot ansamblul unei vieți sănătoase, recent am făcut cunoștință cu conceptul de health coach care pot spune că mi-a confirmat toate observațiile mele de pe parcursul interacțiunii cu clienții. La începutul anului am decis să urmez cursurile renumitului institut Dr. Sears Wellness și astfel am obținut certificarea internațională de Health Coach.

 

Cum a apărut rolul de Health Coach?

 

În această epocă de informare și tehnologie, majoritatea oamenilor știu ce să facă pentru a fi sănătoși. Există resurse abundente – site-uri, articole, clipuri video, podcast-uri, conferințe, webinarii și cărți – despre viața sănătosă la îndemâna oricui. Majoritatea acestor resurse, într-o formă sau alta, ne reamintesc că, în general, trebuie să mâncăm bine, să ne mișcăm mai mult, să dormim mai mult și să reducem nivelul de stres.

Poate părea prea greu și de cele mai multe ori oamenii nu știu de unde să înceapă. Și pentru mulți, cunoștințele generale și instrucțiunile specifice despre ce trebuie să facă și cum să facă anumite lucruri nu sunt întotdeauna suficiente pentru a face schimbările pe care și le doresc.

Astfel a apărut rolul de Health Coach, care joacă un rol semnificativ în ghidarea persoanelor către o viață sănătoasă.

 

Un health coach nu promovează o anumită dietă sau plan de mișcare. Acesta pornește de la premiza că fiecare persoană este unică, astfel că nu există o dietă sau un plan standard care să funcționeze pentru toată lumea.

 

Rolul unui health coach este de a ajuta clientul să identifice pe parcursul sesiunilor de coaching acele metode care funcționează pentru el și să îi ofere clientului alternative și metode pe care le poate aplica în funcție de obiectivele pe care le are, având ca rezultat final un plan personalizat nevoilor sale.

Ce NU face un Health Coach:

– Nu oferă consultații medicale, eventual acolo unde este cazul recomandă clienților să meargă la specialiștii în domeniu (cadre medicale, psihologi etc)

-Nu propune diete și nu impune restricții

 

Ai nevoie de un Health Coach?

 

În cazul în care încă te întrebi dacă să apelezi la serviciile mele, dacă răspunzi pozitiv la oricare dintre întrebările de mai jos, există mari șanse să fiu persoana potrivită pentru tine:

-Dorești să faci schimbări sănătoase în viața de zi cu, dar nu ști de unde și cum să începi?

-Ești interesat de creșterea calității vieții și îmbunătățirea sănătății tale, dar nu ai un plan sau nu ști care este cel mai potrivit pentru tine?

Te simți copleșit și confuz de numărul mare de sfaturi de sănătate și de wellness – de la nutriție la exerciții fizice?

-Îți este greu să respecți ceea ce ți-ai propus în materie de obiective de sănătate?

-Îți este greu să îți păstrezi motivația și entuziasmul în ceea ce privește schimbările obiceiurilor?

-Consideri că este dificil să prioritizezi sănătatea?

Te-ai saturat de solutii rapide, diete și restricții și vrei să faci schimbări care durează în timp?

Dacă ai răspuns pozitiv la cel puțin una dintre întrebările de mai sus, te încurajez să mă contactezi pentru a decide împreună dacă te pot ajuta să-ți atingi obiectivele propuse.

 

Care este abordarea mea ca Health Coach?

 

Starea de sănătate este compusă din mai multe aspecte ale vieții, iar rolul meu este să analizez pe parcursul sesiunilor fiecare dintre cele 4 domenii din poza de mai jos. Astfel, împreună cu clientul, stabilesc un plan de acțiune pe acele planuri unde este necesară o îmbunătățire, astfel încât rezultatele pe care el le obține să fie de durată.

 

 

Ca Health Coach am o abordare completă a starii de bine și de fericire, care ia în calcul toate aceste elemente ale vieții. Obiectivul sesiunilor de coaching este de a găsi echilibrul în fiecare zonă a vieții clienților, ajutându-i să înțeleagă că hrana adevarată nu se referă numai la mâncarea din farfurie, ci la viața traită zilnic, emoțiile avute și atitudinea la adresa vieții.

Principalele domenii pe care le ating pe parcursul sesiunilor de coaching sunt:

-Educație nutrițională (controlul porțiilor, planificarea meselor, alimente care îți cresc nivelul de energie, descifrarea etichetelor alimentare, înțelegerea și gestionarea poftelor)

-Mișcare, exerciții și odihnă

-Dobândirea unor obiceiuri noi pe termen lung

-Redobândirea încrederii în forțele proprii și păstrarea motivației

-Relație minte-corp (managementul stresului și tehnici de relaxare)

-Relațiile și comunicarea cu cei din jur

-Dezvoltarea personală și profesională

 

Ce beneficii vei avea dacă alegi să lucrezi cu mine?

 

-Vei primi un plan personalizat în funcție de nevoile și obiectivele tale, care va fi ușor de urmat

-Îți voi oferi informații generale despre nutriție și stil de viață și te voi ajuta să faci schimbări pe termen lung (pe parcursul sesiunile vei primi sfaturi personalizate nevoilor tale)

-Vei învăța multe lucruri noi despre ce înseamnă un stil de viață mai sănătos și te voi ajuta cu cele mai bune practici pentru a menține schimbările pe termen lung

-Te voi ajuta să depășești blocajele și situațiile în care simți că îți este dificil să continui călătoria către o viață mai sănătoasă

-Îți vei păstra motivația și responsabilitatea față de planul de acțiune

-Vei avea un partener pe termen lung care îți poate răspunde la întrebările tale și te poate ajuta cu sfaturi personalizate în funcție de nevoile tale și de situația actuală

-Te voi înțelege și te voi ajuta fără să te judec, voi fi acolo să te ascult și să te ghidez în lupta ta cu schimbarea

-Dacă este necesar, te voi ajuta suplimentar cu un plan nutritional personalizat sau cu un program de mișcare adaptat nevoilor tale pentru atingerea mai rapidă a obiectivelor tale

 

Dacă dorești să afli mai multe despre metoda mea de lucru, contactează-mă pentru a decide împreună dacă te pot ajuta în atingerea obiectivelor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *