Păreri despre dieta Atkins

Dieta Atkins face parte, fără doar și poate, dintr-un top 10 al celor mai folosite diete de către cei care doresc să slăbească. Este normal, în condițiile în care există o mulțime de mituri și adevăruri care o laudă și îi evidențiază beneficiile.

 

Care este filosofia dietei Atkins?

 

Spre deosebire de majoritatea experților, care consideră că o slăbire rapidă se face prin consum bogat în carbohidrați și sărac în grăsimi, Atkins consideră contrariul. Practic, acesta sugerează că reducerea semnificativă a carbohidraților forțează corpul să ardă grăsimi pentru a produce energie, ceea ce duce la o slăbire rapidă.

Dr. Atkins, cel care a creat dieta, explică o serie de lucruri despre modul de slăbire pe care îl recomandă, cele mai importante fiind următoarele:

-Atunci când corpul consumă grăsimi pentru a produce energie, prin respirație și urină sunt eliberate cetone. Eliberarea cetonelor este modul rapid de a pierde în greutate iar procesul se numește cetoză.

-Cetoza are efecte benefice pentru organism, afectând producția de insulină, ceea ce previne formarea unei cantități mari de grăsimi;

-Odată ce organismul intră în cetoză, poftele de a consuma glucide dispar;

 

Care sunt rezultatele pe care le descoperă cei care țin această dietă

 

-Scad rapid în greutate. În primele 2 săptămâni după ce este începută dieta se ajunge la o slăbire de până la 8 kg, fără a se face restricție de la lipide;

-Dispare pofta de a mânca glucide și de asemenea, dispare sentimentul de vină în momentul în care se consumă o masă cu foarte multe lipide;

-După o săptămână, cei care țin dieta se simt mai energici;

 

Ce reguli trebuie să fie urmate în dieta Atkins?

 

Dieta Atkins trebuie să fie ținută cel puțin 14 zile și înseamnă startul unui stil de viață mai sănătos.

Zilnic trebuie să se consume 3 mese, fără a se sări peste niciuna, trebuie să se bea cel puțin 8 pahare cu apă și trebuie să se combine cât mai echilibrat grăsimile cu proteinele.

Sunt acceptați și carbohidrații, însă nu trebuie să fie consumați mai mult de 20 de grame în fiecare zi.

Nevoia de zahăr poate fi inlocuită cu îndulcitori artificiali iar snacksurile sau alte alimente procesate trebuie să dispară cu desavârșire din alimentație. De asemenea, sunt strict necesare fructele, legumele și salatele consumate în fiecare zi .

Pierderea în greutate în dieta Atkins începe după o săptămână, iar rezultatele sunt vizibile câte 1- 2 kg în fiecare săptămână.

 

Care este părerea mea despre această dietă?

 

Dieta Atkins este dezechilibrată din punct de vedere nutrițional, iar pe termen lung poate avea efecte neplăcute, precum slăbiciunea sau respirația urât mirositoare. De asemenea, pot apărea deficiențe de vitamine și minerale, așadar pot fi necesare suplimentele pentru a preveni aceste carențe.

Un alt efect advers foarte des întâlnit este constipația. Persoanele care țin această dietă trebuie să consume legume bogate în fibre și să bea multă apă.

 

Care este soluția?

 

Adevărul este că urmând anumite diete poți obține rezultate rapide pe termen scurt, însă pe termen lung dietele sunt sortite eșecului deoarece se bazează pe restricții.

Recomandarea mea este să cauți acele schimbări aparent mici pe care să le poți include în viața ta pe termen lung. Chiar dacă nu vei avea niște rezultate la fel de rapide, ele vor rezista în timp și impactul asupra sănătății tale va fi vizibil.

 

Dacă vrei un plan nutrițional personalizat sau ești interesat să ai un stil de viață sănătos, contactează-mă și te voi ajuta să îți atingi obiectivele. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *