Cea mai bună rețetă de slăbit – Obiceiurile sănătoase

 

Kilogramele în plus pun probleme unui număr din ce în ce mai mare de oameni asadar, mai jos ti-am pregatit un articol despre cea mai bună rețetă de slăbit. Alimentația nesănătoasă, care include alimente procesate, mâncatul în exces și stresul duc adeseori la îngrășare.

Așa cum era de așteptat, apar din ce în ce mai multe de metode de slăbire, care mai de care mai interesante și mai miraculoase. Unele promit zeci de kilograme în minus dacă se renunță la carbohidrați, altele iți propun să mănânci doar varză iar altele iți recomandă diete cât se poate de stricte, gândite pe câteva săptămâni sau luni.

De fapt, niciuna dintre soluțiile de slăbire minune nu sunt tocmai eficiente. Daca vrei să slăbești cu adevărat sănătos, trebuie să iți transformi viața și să adopți o serie de obiceiuri sănătoase pe care să le poți păstra pe termen lung.

 

Obiceiuri sănătoase pe care să ți le însușești pentru a slăbi

 

1.Renunță la alimentele procesate

 

Mezelurile, dulciurile și sutele de snack-uri pe care le găsești prin pungile colorate de pe rafturile magazinelor sunt extrem de gustoase și atractive. Din păcate, conțin foarte multe calorii și tot ceea ce fac este să te îngrașe. Încearcă să renunți treptat la ele. Dacă obișnuiești să le mănânci zilnic, alege-ți o zi în care să nu le mai mănânci, după care crește la doua zile și tot așa. Foarte mulți oameni cred că pot să renunțe definitiv la tot ceea ce este nesănătos, dintr-o dată, însă organismul nu funcționează chiar așa și pofta învinge de cele mai multe ori.

 

2.Fă efort de tip cardio

 

Aleargă, mergi cu bicicleta, mergi la tot felul de clase organizate de sălile de fitness sau, de ce nu, muncește în gradină. Acest tip de efort arde cele mai multe calorii și te ajută să slăbești. Este adevărat că fară o alimentație corectă nu are același efect, însă daca începi să faci sport zilnic, vei descoperi o îmbunatățire vizibilă a stilului de viață.

 

3.Fă-ți un program de mese

 

O regulă esențială pentru toți cei care doresc să slăbească este să mănânce regulat. Nu sări peste micul dejun și încearcă să iei cât mai multe mese ce conțin cantități mici de alimente. Este bine să mănânci carbohidrați dimineața și la prânz, iar seara să mizezi pe proteine și fibre. De asemenea, evită să mănânci cu 4 ore înainte de somn.

 

4.Redu cantitatea de alcool

 

Dacă obișnuiești să bei zilnic alcool, renunță! Acesta facilitează acumularea de grăsimi în organism și nu este tocmai sănătos. Poți să alegi o zi pe săptămână în care să bei un pahar de vin sau o bere, însă nu exagera.

 

Apelează la un specialist în domeniu

 

Daca alegi să slăbești de unul singur, cel mai probabil la un moment dat vei renunța. De aceea îți recomand să apelezi la un coach în sănătate care să te ajute să îți schimbi obiceiurile actuale și să reușești să găsești propria ta rețetă de slăbit care va dura pe termen lung.

 

În general, abordarea dietelor este greșită. Nu trebuie să slăbești, ci să adopți un stil de viață sănătos. Dacă trăiești sănătos, corpul frumos va veni la pachet.

 

Recomandarea mea este să cauți acele schimbări aparent mici pe care să le poți include în viața ta pe termen lung. Chiar dacă nu vei avea niște rezultate la fel de rapide, ele vor rezista în timp și impactul asupra sănătății tale va fi vizibil.

 

Dacă îți dorești să îți schimbi stilul de viață dar nu știi de unde să începi, contactează-mă și împreună vom găsi acel plan care funcționează pentru tine. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *