Războiul caloriilor: Topul băuturilor de la Starbucks în funcție de calorii

 

Când vine vorba de a pierde în greutate, majoritatea persoanelor se gândesc doar la ceea ce mănâncă și mai puțin la ceea ce beau pe parcursul zilei. Cu toate acestea, o Caffe Mocha în drum spre birou sau un Frappuccino după-amiază îți pot aduce un surplus de 500 de calorii în fiecare zi. Dacă ai acest obicei zilnic, el te poate împiedica să pierzi cel puțin 1 kg pe lună.

Când vorbim de cafenele preferate ale românilor, una dintre cele mai cunoscute este Starbucks. Din păcate însă, în Romania majoritatea persoanelor nu aleg o cafea simplă, ci comandă așa numitele bombe calorice, fără a conștientiza faptul că acestea pot fi echivalentul unui hamburger sau al altor produse de tip fast-food.

Din acest motiv am decis să fac un top 5 al produselor cu cel mai mare număr de calorii, dar să îți dau și 5 variante de băuturi pe care le poți alege și care nu îți vor sabota lupta cu kilogramele în plus.

Top 5 al băuturilor cu cel mai ridicat conținut de calorii și de zahăr ( valorile sunt pentru produsele Venti și cu ingredientele de bază recomandate ) :

 

1. White Chocolate Mocha ( 580 calorii )
white chocolate mocha

Această băutură este făcută din cafea, topping de ciocolată albă, espresso, sirop de vanilie și frișcă și are un conținut caloric mai mare decât o masă de prânz. Este mai mult un desert lichid decât o cafea, ținând cont că are un conținut scăzut de cofeină ( 150 de mg ) și 75 de grame de zahăr.


2. Ciocolată caldă ( 550 de calorii )
ciocolata calda

Deși este un preparat lichid și aparent are puține calorii, acest produs este bogat în zahăr ( 57 de grame ) și implicit este o bombă calorică. Are aproximativ la fel de multe calorii ca și o ciocolată clasică din comerț de 100 de grame. 


3. Ciocolată caldă albă ( 580 de calorii )
ciocolata calda alba

Având aproximativ 580 de calorii, această băutură poate fi considerată mai degrabă un desert. Ca și comparație, o masă principală nu ar trebui să depășească 500-550 de calorii.


4. Mocha Frappuccino ( 500 de calorii )
Mocha Frappucino

Cu un conținut de 500 de calorii, 140 mg de cafeină 79 grame de zahăr, acest produs este unul dintre cele mai simple băuturi de pe această listă. Este făcut din cafea, amestecat cu lapte și gheață, la care se adaugă la sfârșit și frișcă. Are aproape la fel de multe calorii ca și un Big Mac de la McDonald’s.


5. Iced Caffe Vanilla Frappuccino ( 490 de calorii )
Iced Caffe Vanilla Frappucino

Această băutură are un conținut redus de cofeină, doar 120 de mg și este făcută din cafea și pudră de vanilie, amestecate cu lapte și gheață ca orice alt frappuccino. La sfârșit se adaugă și frișcă.

Ca și valori nutriționale, aceasta conține 69 grame de zahăr și 18 grame de grăsimi.

 

De fapt, aceasta pare a fi aproape mereu nevoia de baza a inimii oamenilor atunci cand se regasesc intr-o criza importanta – o cana fierbinte si buna de cafea. – Alexander King

5 idei de băuturi de la Starbucks sub 200 de calorii ( valorile sunt pentru produsele Venti ) :

1. Caffe Americano ( 25 de calorii )
Cafe Americano

Această băutură conține doar apă și cafea și are doar 25 de calorii, neîndulcită. Dacă îi adaugi zahăr, ține cont de faptul că un plic de zahăr de 4 grame aduce un plus de 15 calorii.

Dacă preferi băuturile pe bază de cafea reci, poți alege Iced Caffe Americano, are același număr de calorii.


2. Cafea la filtru – Brewed Coffee ( 5 calorii )
Brewed Coffee

Cafeaua la filtru, proaspăt măcinată este o variantă foarte bună, având în vedere faptul că are doar 5 calorii și vă reduce și apetitul pe parcursul zilei.


3. Cappuccino ( 110 calorii )
Cappuccino

Dacă nu îți place cafeaua simplă, poți încerca un cappuccino cu lapte degresat, are doar 110 calorii și 14 grame de zahăr și îl poți înlocui cu o gustare din timpul zilei, astfel încât nu îți vei pune în pericol planul tău de a pierde în greutate. Atenție însă la varianta pe care o alegi, deoarece același Cappuccino, cu lapte integral și frișcă poate ajunge la 260 de calorii.


4. Iced Caffe Latte ( 130 de calorii )
Iced Caffe Latte

Această băutură conține cafea, lapte degresat și gheață. Caloriile sunt pentru varianta cu lapte degresat, care conține doar 16 grame de zahăr. Ca și Cappuccino, poate fi un bun înlocuitor al unei gustări din timpul zilei, astfel încât să nu depășești numărul de calorii zilnice în care ar trebui să te încadrezi.


5. Latte Macchiato ( 170 de calorii )
Latte Macchiato

Dacă nu vrei să renunți la ideea de latte, îți recomand varianta Latte Macchiato cu lapte degresat, care are 170 de calorii și 23 de grame de zahăr. Dacă 170 de calorii sunt multe pentru planul alimentar pe care îl urmezi, alege varianta Tall, care are doar 100 de calorii și 13 grame de zahăr.

Fiecare ingredient pe care îl adaugi în băutura ta de la Starbucks înseamnă calorii în plus, de care este bine să fii conștient atunci când comanzi.

Numărul de calorii pentru principalele ingrediente extra:

Frișcă :

-Short – 50 calorii

-Tall cald – 60 calorii

-Tall rece –  80 calorii

-Grande/Venti cald – 70 calorii

Siropuri și toppinguri :

-Grande/Venti rece – 110 calorii

-Sirop – diverse arome – 20 calorii

-Sirop diverse arome fără zahăr – 0 calorii

-Sirop Mocha – 25 de calorii

-Topping de caramel – 15 calorii

-Topping de ciocolată – 5 calorii

-Shot Espresso extra – 5 calorii

În concluzie, nu este nevoie să renunți la plăcerea de a lua o băutură de la Starbucks, ci este foarte important ce produs alegi, astfel încât să nu acumulezi un număr foarte mare de calorii pe parcursul zilei.

Mai multe detalii despre valorile nutriționale ale produselor de la Starbucks găsești la : Valori nutriționale Starbucks

Surse: www.starbucks.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *