Războiul caloriilor: Topul produselor de la McDonald’s în funcție de calorii

Cel mai popular restaurant de tip fast-food din Romania este cu siguranță McDonald's. Din păcate, multe persoane nu sunt conștiente de ceea ce comandă, iar prin diverse strategii de marketing ale restaurantelor principalele produse comandate sunt cele mai bogate în calorii și cele mai nocive.

 

Restaurantele de tip fast-food au luat amploare în Romania, deoarece sunt rapide, au produse gustoase și le găsim la orice pas. Pe lângă produsele de tip hamburger și cartofi prăjiți, acestea s-au adaptat trendului actual și au adăugat în meniul lor variante mai sănătoase, cum ar fi salate, sandviș cu carne la grătar și alte produse. Acestea sunt variante cu mai puține grăsimi și implicit mai puține calorii.

Cel mai popular restaurant de tip fast-food din Romania este cu siguranță McDonald’s. Din păcate, multe persoane nu sunt conștiente de ceea ce comandă, iar prin diverse strategii de marketing ale restaurantelor principalele produse comandate sunt cele mai bogate în calorii și cele mai nocive.

Top 6 produse pe care să le evitați:

1. Big Tasty 
big tasty

Acest sandviș este de departe produsul cel mai bogat în calorii din meniul acestui restaurant. El conține carne de vită tocată şi congelată, preparată pe grătar, asezonată cu sare şi piper, sos Big Tasty şi 3 felii de brânză Emmentaler, salată crocantă Big Tasty, roşie proaspătă şi ceapă, chiflă Big Tasty cu susan.

Valori nutriționale pentru Big Tasty – 842 calorii, din care 51 grame de grăsimi, 50 de grame de carbohidrați ( din care zaharuri 11 grame ) și 44 de grame de proteine.


2. Aripioare de pui 
aripioare picante

Deși poate părea o variantă mai „sănătoasă”, o porție de 7 aripioare de pui reprezintă o adevărată bombă calorică, iar dacă mai adăugați și unul din sosuri, aceasta masă poate ajunge cu ușurință la 1000 de calorii. Pentru ca masa să fie completă, adăugați o porție medie de cartofi prăjiți și astfel veți ajunge la un total de 1350 de calorii, care poate reprezenta chiar și necesarul zilnic de calorii pentru o persoană sedentară, de statură medie.

Valori nutriționale pentru aripioare de pui 7 bucăți – 852 calorii, din care 58 grame de grăsimi, 35 grame de carbohidrați ( din care zaharuri 4 grame ) și 47 grame de proteine.


3. Sandviș cu porc și sos de hrean
sandiv porc cu sos de hrean

Acest sandviș conține o felie de carne de porc preparată pe grill, sos de muştar cu hrean, ceapă albă tăiată mărunt, felii de castraveţi muraţi și chiflă.

Valori nutriționale pentru sandviș cu porc și sos de hrean – 663 calorii, din care 41 grame de grăsimi, 40 grame de carbohidrați ( din care zaharuri  4 grame ) și  32 grame de proteine.


4. Chicken McNuggets
mc nuggets

Deși pretind că pieptul lor de pui conține carne în proporție de 100%, un studiu publicat în Jurnalul American de Medicină a constatat că aproximativ 60% din cantitate este pieptul de pui, diferența fiind de fapt alcătuită din oase măcinate, grăsime, vase de sânge și cartilagii. În plus, acestea conțin o cantitate mare de de porumb, grâu, zahăr, uleiuri hidrogenate și conservanți.

Acest produs poate conține o cantitate surprinzătoare de proteine și câteva grame de fibre alimentare, dar cantitatea de grăsime și de sodiu ( 900 miligrame de sodiu pentru 9 de chicken nuggets de pui de la McDonald’s ) ar trebui să fie un motiv suficient pentru a evita acest produs.

Valori nutriționale pentru Chicken McNuggets 9 – 402 calorii, din care 21 grame de grăsimi, 27 grame de carbohidrați și 25 grame de proteine.


5. Cartofi prăjiți porție mare 
cartofi prajiti portie mare

Deși reprezintă o garnitură, cartofii prăjiți conțin mult mai multe calorii decât vă puteți imagina. Aceștia sunt prăjiți în ulei și sunt bogați în grăsimi hidrogenate, care sunt foarte periculoase pentru sănătatea dumneavoastră.

Chiar dacă se promovează ideea de meniu, care este mult mai convenabil ca și preț, luați în calcul faptul că și caloriile sunt pe măsura porțiilor.

Valori nutriționale pentru cartofi prăjiți porție mare – 448 calorii, din care 22 grame de grăsimi,55 grame de carbohidrați și 5 grame de proteine.


6. Brioșă cu ciocolată
briosa cu ciocolata

Din motive de timp, multe persoane preferă sa ia la micul dejun o cafea și o brioșă, fără a ține cont de ceea ce aleg efectiv. O astfel de brioșă nu vă dă nutrienții de care aveți nevoie pentru a începe ziua cu o stare de energie, ci conține doar multe calorii goale.

Valori nutriționale pentru brioșa cu ciocolată – 473 calorii, din care 25 grame de grăsimi, 55 grame de carbohidrați ( din care zaharuri 21 grame ) și  7 grame de proteine.

Dacă totuși sunteți puși în situația în care trebuie sa comandați ceva în acest restaurant, există și produse pe care le puteți alege, care nu vă vor pune nici sănătatea și nici silueta în pericol.

Top 4 produse pe care le puteți comanda la McDonald’s:

 

1. Chicken Grill
chicken grill

Acest sandviș conține piept de pui, pregătit la grătar, însoţit de legume proaspete (salată Eisberg, roşie, ceapă albă) şi sos de muştar cu miere, îmbinate într-o chiflă cu seminţe de susan albe şi negre. Această variantă este mult mai bună deoarece conține carne albă slabă, pregătită la grătar, ceea ce înseamnă mai puține grăsimi.

Valori nutriționale pentru Chicken Grill – 348 calorii, din care 12 grame de grăsimi, 36 grame de carbohidrați ( din care zaharuri 5 grame ) și  23 grame de proteine.


2. Chicken Grill McWrap
grilled chicken mc wrap

Acesta conține piept de pui file, pregătit pe grătar, lipie, sos de muştar cu miere, salată Eisberg, rucola și roşie.

Valori nutriționale pentru Chicken Grill McWrap – 367 calorii, din care 13 grame de grăsimi, 39 grame de carbohidrați ( din care zaharuri 5 grame ) și 22 grame de proteine.


3. Salată Greek
salata greek

Salatele sunt o variantă rapidă și dacă nu le adăugați anumite sosuri pot fi o variantă foarte bună de masă. Salata Greek conține salată verde, roșii cherry, brânză și măsline.

Valori nutriționale pentru salata Greek – 233 calorii, din care 14 grame de grăsimi, 14 grame de carbohidrați ( din care zaharuri 5 grame ) și 11 grame de proteine.


4. Salată Caesar Grill
salata caesar grill

Această salată conține un mix de salată verde cu piept de pui la grill, brânză, ardei gras, roşii cherry și crutoane.

Valori nutriționale pentru salata Caesar Grill – 268 calorii, din care 12 grame de grăsimi, 11 grame de carbohidrați ( din care zaharuri 4 grame ) și 27 grame de proteine.

Salatele au valorile nutriționale fără dressing. Dacă alegeți un dressing, țineți cont și se valorile lor nutriționale:

Dressing Blue Cheese – 128 calorii

Dressing Vinaigrette – 237 calorii

Dressing Yoghurt – 122 calorii

Dressing ulei – 83 calorii 

Dressing oțet – 8 calorii

Mai multe detalii despre valorile nutriționale ale produselor de la McDonald’s găsiți la adresa Valori nutriționale ale produselor de la McDonald’s.

Dacă sunteți fani ai cafenelelor Starbucks, aflați câte calorii beți din articolul Topul băuturilor de la Starbucks în funcție de calorii.

Deși în general nu recomand să mâncați în restaurantele de tip fast-food, deoarece produsele lor sunt bogate în grăsimi hidrogenate, sodiu și zahăr, în cazul în care nu aveți alternative optați pentru variantele mai sănătoase și care au mai puține calorii.

Sursă: www.mcdonalds.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *