8 beneficii ale consumului de quinoa

Quinoa este cel mai popular superaliment din lume. Are un conținut mare de proteine, fibre și minerale și nu conține gluten.

 

Iată 8 beneficii ale consumului de quinoa :

 

1. Este o sămânță comestibilă care a devenit foarte la modă printre oamenii care au o alimentație sănătoasă. Aceasta conține multe substanțe nutritive importante.

2. Este mult mai bogată în fibre decât majoritatea cerealelor, o cană de quinoa nefiartă conține între 17 și 27 grame de fibre.

3. Este un aliment natural fără gluten și, folosind-o în loc de ingredientele tipice fără gluten, poate crește cantitatea de antioxidanți și de nutrienți.

4. Comparativ cu cele mai multe alimente vegetale, quinoa este bogată în proteine și conține toți aminoacizii esențiali de care avem nevoie. Cu un conținut de 8 grame de proteine de calitate la o cană de quinoa fiartă (sau 4,5 grame la 100 de grame), este o excelentă sursă de proteine pe bază de plante pentru vegetarieni.

5. Are un indice glicemic mic ( indicele glicemic este un indicator care arată cu cât crește nivelul zahărului din sânge la ingestia unui produs ). Indicele glicemic al acestui superaliment este 53.

6. Este bogată în minerale ( calciu, magneziu, potasiu și fosfor) pe care majoritatea oamenilor nu le primesc în cantități suficiente din alimentație, în special magneziu.

7. Este foarte bogată în antioxidanți. Antioxidanții sunt substanțe care neutralizează radicalii liberi și ajută în lupta împotriva îmbătrânirii și prevenția multor boli.  Mai multe detalii despre antioxianți găsiți în articolul Antioxidanții și rolul lor în lupta cu radicalii liberi.

8. Quinoa ajută de asemenea la scăderea în greutate, dacă este consumată în cantități moderate. Fiind bogată în proteine, aceasta poate crește metabolismul și reduce în mod semnificativ apetitul. Cantitatea mare de fibre contribuie, de asemenea, la creșterea senzației de sațietate, făcându-ne să mâncăm mai puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *