Ghid practic pentru controlul porțiilor de mâncare

Am avut recent un caz care m-a surprins foarte tare și care m-a determinat să scriu acest articol. O clientă cu care lucrez de ceva timp nu a mai reușit să slăbească în ultima lună deși alimentele pe care le consumă sunt sănătoase, iar principiile pe care le-a urmat au fost cele corecte. Astfel, am încurajat-o să își cumpere un cântar de bucătărie și să noteze în jurnalul alimentar și cantitățile exacte de alimente de la fiecare masă. Facând o analiză mai atentă a acestui jurnal, am constatat că porțiile de mâncare erau mai mari decât cele normale și astfel procesul de slăbire nu a mai continuat.

Este foarte important ca pe lângă alimentele corect alese și combinarea corectă a acestora, să respecți și cantitățile corecte pentru a putea pierde în greutate.

Atunci când consumi alimente sănătoase în cantități prea mari, inevitabil vei acumula kilograme în plus datorită aportului caloric mai mare decât necesarul tău zilnic. De aceea este foarte important să acorzi o atenție sporită porțiilor corecte, astfel încât să poți să îți atingi obiectivele tale.

Mai jos găsești un ghid cu porțiile corecte pentru fiecare aliment și frecvența cu care îl poți consuma astfel încât să poți slăbi sau să îți poți menține greutatea dorită.

De fiecare dată când îți planifici mesele, ține cont de gramajele de mai sus și cu siguranță vei observa rezultatele pe cântar. Dacă îți dorești un stil de viață sănătos și nu știi de unde să începi, contactează-mă și te voi ajuta să găsești planul cel mai potrivit pentru tine.

One thought on “Ghid practic pentru controlul porțiilor de mâncare

  1. Pofta de dulce - de ce apare si cum o gestionezi? | Raluca Mihaela

    […] 1.Adoptă un plan alimentar echilibrat, ce include 3 mese regulate și 2 gustări.  Află mai multe despre gramajele portiilor de mâncare din articolul Ghid practic pentru controlul portiilor de mâncare […]

    #
    16/11/2020 at 11:16 Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.