7 Trucuri Pentru Slăbit – Te Vor Ajuta Să Slăbești Ușor și Sănătos

Vă luptați să scăpați de kilogramele suplimentare și să ajungeți la greutatea ideală? Nu sunteți singurii. Foarte multe persoane fac eforturi mari pentru a slăbi, iar eu sunt aici să vă ajut, de data aceasta cu niște trucuri pentru slăbit care de-a lungul timpului s-au dovedit a fi foarte utile și în același timp foarte ușor de urmat.

Acest articol vă va fi de mare ajutor, deoarece în rândurile de mai jos veți găsi câteva dintre cele mai bune trucuri de slăbit pe care de cele mai multe ori, noi, nutriționiștii le oferim clienților.

Iată care sunt cele mai bune trucuri pentru slăbit:

1. Niciodată nu renunțați la dietă doar pentru că simțiți uneori că vă este foame

Indiferent de dieta pe care o alegeți (sunt multe diete care vă pot ajuta să slăbiți, aici puteți citi părerea mea despre câteva dintre ele), nu renunțați la ea doar pentru că vă este prea foame la un moment dat. Multe persoane nu reușesc să respecte un plan de alimentar mai mult de câteva săptămâni, pentru că simt că nu se satură cu alimentele pe care le consumă iar senzația de foame ii face să renunțe.

Când mâncați mai puțin, celulele adipoase eliberează mai mulți hormoni ai foamei, crescând astfel pofta de mâncare. Dietele cu conținut ridicat de proteine și conținut redus de carbohidrați sunt cele mai bune pentru controlarea poftei de mâncare.

Dacă suferiți de diabet, va trebui să încercați o dietă cu conținut redus de carbohidrați (pâine, pasta, orez, sucuri) pentru că veți avea nevoie de mai puțină insulină. Acest lucru ar putea ajuta la prevenirea creșterii în greutate.

Înlocuiți carbohidrații procesați, cum ar fi pâinea albă, covrigii, brioșele sau gogoșile cu alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle sau iaurtul grecesc amestecat cu semințe chia și fructe de pădure. Veți descoperi că vă vei simți sătui, mai mult timp.

2. Nu consumați carbohidrați, decât dacă au fibre

Dacă veți ține cont de acest sfat, veți uita de carbohidrații „răi” (bomboane, pâine albă, sucuri acidulate) și veți consuma doar carbohidrați „buni”. Cu cât există mai multe fibre în dieta dumneavoastră, cu atât mai bine!

Fibrele sunt necesare pentru funcționarea întregului organism. Fibrele ameliorează constipația, ajută la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge, reduc nivelul colesterolului și riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul, cancerul colorectal și bolile de inimă.

Printre alimentele bogate în fibre se numără leguminoasele (fasole, linte), legumele (varză de Bruxelles, broccoli, dovlecei, cartofi dulci) și fructele (mere, fructe de pădure, portocale, pere). Produsele de origine animală, precum ouăle și lactatele nu au fibre.

3. Concentrați-vă pe obiceiuri sănătoase, nu pe numărul pe care îl arată cântarul

S-ar putea să vă simțiți descurajați dacă vă verificați constant greutatea. Încercați să nu vă cântăriți zi de zi, pentru că s-ar putea să fiți tentați să renunțați la dietă dacă nu vedeți schimbări rapide în greutatea corporală.

Concentrați-vă, în schimb, pe alegerile alimentare sănătoase, cântăriți-vă porțiile de mâncare și faceți exerciții fizice în mod regulat. În timp, greutatea corporală va scădea. Nu vă așteptați să slăbiți peste noapte.

Încercați să înlocuiți un obiectiv precum “vreau să dau jos 2 kilograme pe săptămână” cu un obiectiv precum “vreau să mănânc o porție de legume la cină”. Dacă la finalul săptămânii nu observați nicio schimbare, verificați dacă nu cumva ați trișat.

Încercați să scrieți într-un jurnal alimentele pe care le-ați consumat și exercițiile fizice pe care le-ați făcut. La sfârșitul fiecărei săptămâni, verificați dacă modificările făcute dau rezultate sau dacă este nevoie de mai multă muncă.

Vă pot ajuta cu un plan personalizat pentru înlocuirea obiceiurilor alimentare nesănătoase cu unele sănătoase. Aici puteți găsi mai multe informații, structura programului și formularul pentru înscriere.
4. Alimentele vegetale trebuie să stea la baza oricărei diete

Unele diete funcționează pentru anumite persoane. Dar la baza oricărei diete ar trebuie să stea alimentele vegetale. Cercetările arată că planurile alimentare bazate pe alimente vegetale ajută la pierderea în greutate, previn bolile și susțin sănătatea generală a organismului.

Asta înseamnă că trebuie să consumați o mulțime de legume fără amidon, cum ar fi broccoli, conopidă, kale, castraveți și fructe precum mere, pere și fructe de pădure.

Alimentele pe bază de plante conțin o varietate de vitamine, minerale și fitonutrienți care reduc inflamația. De asemenea, oferă fibre și apă, ambele ajutând la menținerea senzației de sațietate mai mult timp.

5. Niciun aliment nu este complet interzis

Când vă etichetați alimentele ca fiind “bune” și “rele” vă concentrați în mod natural pe alimentele pe care nu ar trebui să le consumați, dar la care poftiți, și probabil veți dori mai mult să le mâncați atunci când acestea vor fi interzise.

Concentrați-vă în schimb, pe alegerea porțiilor potrivite de alimente sănătoase în 80-90% din timp. O alimentație sănătoasă asociată cu exerciții fizice poate duce la pierderea în greutate într-o manieră sănătoasă, pe termen lung.

Bucurați-vă din când în când și de alimentele preferate fără a vă simți vinovați. Nu trebuie să renunțați complet la unele produse alimentare. Sentimentele de vinovăție care apar din cauza consumului de alimente interzise pot duce la emoții nesănătoase în copilărie, adolescență și chiar la maturitate.

6. Fiți atenți la caloriile consumate

Nu toate caloriile sunt la fel. Dacă dieta pe care o aveți se bazează, în principal pe zahăr, grăsimi saturate/trans și sare – toate acestea putând crea dependență – s-ar putea să poftiți frecvent la alimente bogate în calorii și cu o valoarea nutritivă redusă.

Acest lucru duce la consum excesiv de calorii și creștere în greutate sau la incapacitatea de a pierde în greutate.

Consumați alimente bogate în proteine slabe, grăsimi sănătoase și fibre și vă veți simți sătui pe tot parcursul zilei. Rareori veți avea pofte. Acest lucru vă va ajuta să mențineți un aport caloric mai scăzut, ceea ce va duce, în timp, la pierderea în greutate. Puteți ține evidența caloriilor cu ajutorul unui carnețel sau a unei aplicații.

7. Planificați-vă mesele cu o zi înainte

Dacă vă veți planifica mesele din timp nu veți mai fi tentați să mâncați tot ce vedeți în fața ochilor în timp ce așteptați să fie gata mâncarea. Planificând mesele cu o zi înainte veți ajunge să faceți alegeri mai bune și să consumați mai puține calorii.

Diseară, când vă puneți la masă, gândiți-vă la ce veți dori să mâncați la cina de mâine seară. Astfel, veți avea suficient timp să scoateți ceva din congelator pentru a se dezgheța până la cina de-a doua zi. De asemenea, vă puteți întreba membrii familiei dacă vor veni la cină și astfel veți ști câtă mâncare să gătiți.

Ținând cont de aceste sfaturi, veți putea scăpa de kilogramele suplimentare fără a vă înfometa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *